Esittelyssä Arun Sankaran

Tapaa Arun Sankaran, yksi Novoxin uusimmista työntekijöistä. Arun on suunnannut matkalleen Intiasta Eurooppaan intohimonsa uusiutuvaan energiaan sekä henkilökohtaiseen kasvuun ja oppimiseen liittyen. Tässä kirjoituksessa jaamme Arunin kokemuksia sekä Ruotsista että Suomesta ja hänen toiveitaan tulevaisuudelle.

Intiasta Ruotsin kautta Suomeen

Arunin matka alkoi hänen suoritettuaan lukio-opintonsa Intiassa. Hän opiskeli sähkö- ja elektroniikkatekniikan kandidaatin tutkintoa, mutta kolmantena vuonna hän löysi jotakin, joka muutti hänen näkemystään. Hän liittyi Uusiutuvan energian kerhoon, jossa hän osallistui käytännön työpajoihin. Nämä työpajat liittyivät aurinkopaneeleihin, fotovoltaiikkamoduuleihin ja energian varastointijärjestelmiin. Tämä kosketus uusiutuviin energiateknologioihin herätti hänen kiinnostuksensa niiden ympäristövaikutuksiin ja tulevaisuuteen.

Arunin kiinnostus uusiutuvaan energiaan syveni, ja hän ymmärsi haluavansa opiskella maisterin tutkintoa uusiutuviin teknologioihin liittyen. Yksi haasteista oli IT-sektorin vetovoima. Tämä sektori rekrytoi voimakkaasti intialaisista insinööriopiskelijoista, ja huolimatta hänen sähköelektroniikkataustastaan siirtyivät monet hänen ystävistään IT-alalle.

Arun tiesi intohimonsa olevan muualla ja alkoi tutkia Euroopan maisteriohjelmia, jotka vastasivat hänen kiinnostuksiaan. Hän ymmärsi myös sellaisten esitietojen merkityksen kuin fluidimekaniikka ja termodynamiikka, joita hänellä ei ollut sähkötekniikkataustansa vuoksi. Tämä johti hänet kaventamaan valintojaan energia- ja prosessimallinnusohjelmiin.

Perusteellisen haun jälkeen Arun haki pohjoismaiseen maisteriohjelmaan nimeltä Innovative Sustainable Energy Engineering, joka kattaa useita polkuja, mukaan lukien bioenergia, aurinkoenergia, tuulienergia ja akkujärjestelmät. Hän päätti hakea bioenergian polulle, joka sisältää monia kursseja energiajohtamisesta, hiilineutraaleista ratkaisuista ja päästömallinnuksesta. Arunin valitsema ohjelma alkaisi Ruotsissa ja ensimmäisen vuoden jälkeen opiskelut jatkuisivat Suomessa.

Prosessimallinnuksen asiantuntija

Arun aloitti maisteriohjelmansa vuonna 2020 COVID-19-pandemian aikana. Hän kohtasi haasteita, kuten etäopetuksen sopeutumisen kampuksen sulkemisen vuoksi. Huolimatta esteistä hän hyödynsi tilaisuuden tutustua uusiin aiheisiin ja osallistua ryhmäprojekteihin, jotka erosivat huomattavasti perinteisestä intialaisesta koulutusjärjestelmästä.

Ruotsissa vietetyn ensimmäisen vuoden jälkeen Arun muutti Suomeen jatkaakseen opintojaan. Vaikka Suomi ei alun perin ollut hänen näköpiirissään pysyvänä asuinpaikkana, hänen kokemuksensa ja laajeneva ystäväpiiri vaikuttivat hänen päätökseensä jäädä.

Maisteritutkintonsa viimeisen vuoden suoritettuaan Arun alkoi tutkia suomalaista työmarkkinaa etsien yritystä, jossa voisi soveltaa prosessimallinnus- ja energia-analyysitaitojaan. Hän huomasi Novoxin työpaikkailmoituksen, päätti hakea ja sai paikan. Novoxin painotus yhteistyöhön ja mahdollisuus tutustua projektinhallintaan ovat olleet Arunille erittäin mieluisia. Novoxissa hän on myös syventynyt aiheisiin kuten teolliset lämpöpumput, lämmönvaihtimet ja ilmastointijärjestelmät.

Katsoessaan eteenpäin Arun näkee tulevaisuuden, jossa hänestä tulee prosessimallinnuksen asiantuntija. Hän haluaa keskittyä kestävyyteen ja ympäristövaikutuksiin. Hän suunnittelee laajentavansa tietämystään myös energiajärjestelmiin liittyvässä taloudellisessa mallinnuksessa.

Arunin matka Intiasta Suomeen on osoitus halusta tutkia uusia horisontteja. Hänen tarinansa toimii innoituksena kaikille, jotka haluavat seurata kiinnostuksen kohteitaan, omaksua oppimismahdollisuuksia ja vaikuttaa merkityksellisesti valitsemallaan alalla. Odotamme innolla, mihin Arunin matka hänet vie.

Jälkimmäinen kuva: (c) Unsplash / Federico Bottos