A close up of a meter Description automatically generated

Lämpöakku alentaa kaukolämmön tuotantokustannuksia

Kaukolämpöakku on tarkoitettu lämmitetyn veden keräämiseen ja varastointiin. Tämän säiliön ansiosta yritys voi vähentää merkittävästi kuuman veden tuotantokustannuksia. Miten etenee kaukolämpöakkuprojekti, jossa olemme mukana? 

Lämpöakku  tuottaa kaukolämpöverkkoon energiaa joustavasti. Jos kulutusta on tarpeen lisätä, säiliöstä tuleva lämmitetty vesi pääsee kaukolämpöverkkoon. Tällöin vältetään kuuman veden tuotantokustannukset. Lämpöakku voidaan ladata täyteen kun sähkö on halpaa ja ottaa käyttöön, kun lämpöä tarvitaan. 

Lämpöakun avulla saadaan joustavuutta kaukolämpöjärjestelmään. CHP-laitosta voidaan ajaa sähkömarkkinoiden tarpeiden mukaisesti. Laitos voidaan  ajaa markkinatilanteen mukaan pois esimerkiksi kokonaan pois  verkosta ja samalla toimittaa kaukolämpöverkon tarvitsema kaukolämpö kaukolämpöakusta. CHP-laitoksen käyttämää polttoainetta säästyy ja päästöt pienentyvät, kun laitosta pystytään ajamaan optimaalisemmalla hyötysuhteella.

Novox on ollut mukana Etelä-Suomessa kaukolämpöakun työmaalla suunnitteluvaiheesta lähtien ja hoitaa nyt työmaavalvontaa. Säiliön täyttäminen kesti useita viikkoja.  

Kun säiliö on täynnä, mahtuu sinne 10 000 kuutiometriä vettä. Lisäksi työmaalla jatketaan telineiden asentamista säiliön ympärillä, jotta säiliö voidaan eristää vielä tehokkaammin. 

A large silo with a blue ladder Description automatically generated with medium confidence

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *