Sanna Lehtinen on Novoxin uusi ympäristöinsinööri

Novoxin uusi ympäristöinsinööri Sanna Lehtinen on kotoisin Päijät-Hämeestä, missä hän kävi koulunsa Lahden yhteiskoulussa. Kouluaikoina hän työskenteli kaupan alalla ja vietti vapaa-aikansa hevosharrastuksen parissa, joka tarjosi myös töitä. 

Lukion jälkeen Sanna suuntasi Tampereelle opiskelemaan ympäristötekniikkaa pääaineenaan ja sivuaineina teollisuustaloutta ja kemiaa. Kesäisin hän jatkoi kaupan alan töissä, mutta suuntaus kohti ympäristöalan uraa alkoi vähitellen kirkastua.

​Monipuolista kokemusta opiskelujen ohessa

Tampereella Sanna työskenteli Tampereen Vedellä verkostopuolella, jossa hän pääsi osallistumaan monipuolisesti erilaisiin tehtäviin ja projekteihin, kuten suunnitteluohjeen laadintaan. Tampereen Veden palveluksessa Sanna viihtyi vuoden 2022 kesästä vuoden 2023 loppuun asti. Kokemus vesialasta oli opettavainen ja antoi hyvän pohjan tulevaan.



Jo lukioaikana Sannaa kiinnostivat luonnontieteet – fysiikka, kemia, matematiikka ja biologia olivat hänen vahvuuksiaan. Ympäristöala alkoi kiinnostaa vasta myöhemmin. Tampereen Veden jälkeen Sanna alkoi pohtia seuraavia askelia urallaan. Valmistumisen häämöttäessä hän päätti etsiä työpaikkaa, jossa voisi oppia ympäristöasioista vielä laajemmin.

Diplomityön aiheena ympäristöhavaintojen toimintamallit

Sanna tutki erilaisia ympäristöalan työpaikkoja ja päätti hakea Novoxilla avoinna olevaa ympäristöinsinöörin paikkaa. Hän on erittäin iloinen työpaikasta, sillä hän pääsee soveltamaan osaamistaan ympäristö- ja energiatekniikan koulutusohjelman pohjalta. Hän oli jo aiemmin suorittanut kursseja energiatekniikasta ja prosessitekniikasta, mikä täydensi hänen osaamistaan. Novoxilla Sanna arvostaa erityisesti pientä ja avointa työympäristöä, jossa on helppo kertoa omia näkemyksiään ja oppia muilta.

Tällä hetkellä Sanna viimeistelee diplomityötä työn ohessa yritysten ympäristöhavaintojen toimintamallien ja periaatteiden kehittämisestä. 

Diplomityön tavoitteena on selvittää, miten ympäristöhavaintojen keräämistä, käsittelyä ja hyödyntämistä voidaan kehittää yrityksissä. Havaintoprosessien laatua kehittämällä parannetaan myös tehtyjen havaintojen laatua. Näin ollen yritysten tietoisuus toiminnan ympäristöriskeistä ja -haitoista kasvaa, jolloin toiminnan ympäristöriskejä- ja haittoja voidaan entistä paremmin pienentää. ​Yritykset, jotka pystyvät tunnistamaan ja hallitsemaan ympäristövaikutuksiaan, ovat kilpailukykyisempiä paremman maineen ja taloudellisten etujen ansiosta. Tutkimuksen avulla yritykset pystyvät tunnistamaan toimintansa ympäristövaikutuksia paremmin ja näin ollen täyttämään paremmin myös lainsäädännön asettamat vaatimukset.​

Helsinkiin muuttanut Sanna asui Tampereella kuusi vuotta ja viihtyy nyt pääkaupungin sykkeessä. Vapaa-aikanaan hän lenkkeilee neljävuotiaan stabyhoun-rotuisen Nemo-koiran kanssa. Sanna harrastaa myös golfia ja padelia sekä pitää ruoanlaitosta, missä hän kokeilee jatkuvasti uusia reseptejä. Perheen mökki Heinolassa on tärkeä paikka rentoutumiselle ja yhdessäololle.



Sannan kehityspolku on esimerkki siitä, kuinka monipuolinen osaaminen ja rohkeus hakeutua uusiin haasteisiin voivat johtaa mielenkiintoiselle urapolulle jo nuorena. Ympäristöasiat ovat lähellä hänen sydäntä, ja hän haluaa omalta osaltaan olla vaikuttamassa siihen, että yritykset toimivat ympäristöystävällisemmin ja kestävämmällä tavalla.


Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *